Artikel HLN zaterdag 18/03 - Project Cruebeke (20/03/2017)

KRUIBEKE - Op 100 meter van het kerkplein worden op een open terrein van één hectare vijf gebouwen opgetrokken met in totaal 58 luxeappartementen. In september begint de bouw en eind 2018 moet het project Cruebeke klaar zijn. Dit weekend mag iedereen de plannen komen inkijken.

Een simulatie van het nieuwe project Cruebeke. - Kristof Pieters
Een simulatie van het nieuwe project Cruebeke.

Het appartementencomplex is gepland in het binnengebied tussen de Kattestraat, Van Hovestraat en Hendrik Mertensstraat. Het terrein maakte vroeger deel uit van een tuinbouwbedrijf. De serres zijn intussen gesloopt. De hoofdtoegang komt via de Hendrik Mertensstraat. Er zal door het gebied ook een fiets- en wandelweg komen, die verbinding geeft met de Kattestraat. Enkele jaren geleden werd een ontwerp gemaakt door de Waasse Bouwcentrale. Die wilde er 49 flats en 74 ondergrondse parkeerplaatsen realiseren. De zaakvoerder moest om gezondheidsreden stoppen met het project en verkocht de site aan een andere projectontwikkelaar. Bij een nieuwe vergunningsaanvraag werd het aantal appartementen plots opgetrokken van 49 tot 80. De buurt ging daarop in het verzet. Er werd een affichecampagne gestart onder het motto 'Geen stad in onze tuin' en er werd massaal bezwaar ingediend. Ze vreesden vooral inkijk in hun tuinen en verkeershinder.
 

"Kleinere volumes"

De vergunningsaanvraag werd daarop ingetrokken. Nu ligt er een nieuw plan op tafel dat wel op goedkeuring kan rekenen van alle betrokken partijen. "Uiteraard willen omwonenden liever niks achter hun tuin zien verschijnen, maar het gaat hier om woongebied. De mensen beseffen dat ook. Er is dit keer optimaal rekening gehouden met de opmerkingen van de omwonenden", zegt burgemeester Jos Stassen. "Het aantal flats is gereduceerd tot 58. Dichtst bij de tuinen zijn er slechts twee bouwlagen en er is gekozen voor kleinere volumes met veel doorkijk in plaats van één grote mastodont. Tijdens het openbaar onderzoek werden er nog twee bezwaarschriften ingediend, maar de projectontwikkelaar is met deze mensen rond de tafel gaan zitten en er werd een compromis bereikt. We zijn als gemeente ook tevreden met wat er voorligt."
 

"Uitstekende ligging"

Vastgoed Walther Van Hoof stelt dit weekend de plannen voor van het nieuw woonproject Cruebeke. "In september begint de bouw en eind 2018 zouden de hypermoderne appartementen klaar moeten zijn", zegt vastgoedmakelaar Miguel Van Hoof. "De residentie biedt voor ieder wat wils. De flats zullen twee, drie of vier slaapkamers tellen. Singles, samenwonenden, gezinnen en gepensioneerden ... : alles is zo ontworpen dat verschillende generaties hier kunnen samen leven en dat op een steenworp van de kerk en de markt van Kruibeke. In totaal gaat het om vijf gebouwen die worden opgetrokken op een open terrein van 1 hectare. Er komen 58 luxeappartementen met een ruim terras." Van Hoof is ervan overtuigd dat er veel interesse bestaat. "Vooral dankzij de uitstekende ligging van het complex. Er zijn drie uitstekende basisscholen om de hoek, kinderopvang, gezellige cafés, voorzieningen zoals winkels op loopafstand en voor de wandelaars 700 hectare vrije natuur in de Kruibeekse polder."

Kennismaken met residentie Cruebeke kan dit weekend van 10 tot 16 uur in zaal Ons Huis op het Onze-Lieve-Vrouwplein. De prijzen starten vanaf 169.000 euro voor een tweeslaapkamerappartement.

Meer info: www.cruebeke.be

Bron: http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-kruibeke/58-luxeflats-naast-kerkplein-tegen-2018-a3108285/

GEPLAND NIEUWBOUWPROJECT TE HOBOKEN - RESIDENTIE CITYZEN (14/09/2016)

NIEUWBOUWPROJECT TE HOBOKEN, RESIDENTIE CITYZEN

Gelegen te Antwerpen in een rustige omgeving. Het project zal 118 appartementen omvatten met 1, 2 of 3 slaapkamers, waaronder prachtige penthouses. Het project zal ook ondergrondse autostaanplaatsen en ruime fietsbergingen voorzien.

Voor meer info kan u terecht op http://www.cityzen-hoboken.be

 

GEPLAND NIEUWBOUWPROJECT TE KRUIBEKE (14/09/2016)